dissabte, 18 d’abril del 2009

Audacity

Les dues primeres setmanes del mes de març a classe de Noves Tecnologies vam estar treballant amb l'Audacity per gravar la nostra veu, modificar-la, afegir música, etc...
Després de que la Loles ens expliques com es feia servir l'Audacity i de que ens digués que és un programa gratuit com és el Gimp ens vam dividir en grups de 5 o 6 persones màxim i vam començar a treballar:

A la primera sessió (03/03/09) vam fer una gravació en grup. Aquesta va constar de les següents parts:
  1. Amb les quatre components del grup vam elaborar una frase
  2. Vam dividir aquesta frase en quatre parts més o menys iguals
  3. Cada una va gravar la seva frase al seu ordinador clicant el boto REC: una rodona vermella (tenin en compte el volum del microfon ja que si grabavem la frase en un volum molt baix no se sentiria i a l'hora de juntar-la tindriem problemes i també tenint en compte els espais en silenci que deixava abans de començar a parlar i després d'acabar el tros de frase per facilitar després l'altra part de l'activitat on retallavem i enganxavem les parts de la frase) ho va guardar en format Wap per després poder obrir l'arxiu amb qualsevol programa i la va penjar al Blink.
  4. Un cop totes les frases de les persones que formaven el grup van estar penjades, cada persona va agafar les quatre parts de la frase i les va juntar. Per fer-ho vam haver de baixar-nos els quatre arxius del Blink i guardar-los a l'escriptori. Quan ja els teniem tots vam tornar al programa Audacity i els vam anar obrint des de l'apartat projecte/ importar audio. Per escoltar-les i anar-les modificant haviem de posar en silenci els altres 3 arxius amb els quals ara no estavam treballant.
  5. Amb l'ajut de l'Audacity vam modificar els volums (decibels) anant efecto/amplificado i els espais entre frase i frase i d'aquesta manera aconseguir que la frase sembles que havia estat grabada tota seguida amb l'ajud d'un boto on hi ha una fletxa que té dues puntes. per retallar els espais en blanc haviem d'utilitzar un boto on hi havien dibuixades unes tossires.
  6. Quan totes les components del grup havien juntat les quatre parts de la frase, havien ajustat el volum i els espais entre elles va arribar l'hora de guardar-ho i ho vam fer de la mateixa manera com haviem guardat el primer arxiu amb format Wap.
  7. Per últim vam guardar aquest arxiu de so a la carpeta Projecte definitiu del blink.
A la segona sessió (05/03/09) i a la tercera sessió (06/03/09) vam recuperar la gravació de la frase per afegir-li música i d'aquesta manera aprendre a baixar i pujar el so d'una gravació per a que no tapi el que volem que se senti millor en aquell moment.
Al començament de la sessió vaig haver de tornar a unir els fragments que haviem gravat de les frases perquè havia guardat malament l'arxiu però com ja tenia clar el que havia de fer ho vaig enllestir en un moment. Després em vaig posar a treballar en el que tocava.
Per posar una música de fons mentre se sent la nostra frase hem de seguri els seguents passos:

  1. Obrir la nostra frase i la cançó desitjada amb el programa
  2. Modificar el volum de la cançó, de la mateixa manera com ho vam fer amb la frase, si aquesta se sent molt alta.
  3. Per posar la frase a la part de la cançó que volem que se senti de fons haurem d'utilitzar el boto que té la fletxa de doble sentit i moure la frase fins a la part de la cançó.
  4. Perquè la cançó i les nostres veus no es solapin el que haurem de fer en aquella part de la cançó on està la nostra frase serà baixar-li el volum però no de cop sinó gradualment perquè sigui més agradable a l'hora d'escoltar-ho. Això ho farem amb un boto que trobarem amb dues fletxes i una linia blava en forma de ona en mig de les dues fletxes i anirem graduant la canço fent abans dos clics als extrems d'on volem graduar el volum de la cançó.
D'aquesta manera tan senzilla es com es treballa amb l'Audacity un programa que ens pot ajudar molt quan volguem fer qualsevol cosa amb arxius de so !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada