dissabte, 25 d’abril del 2009

Jclic



Les sessions dels dies 16 i 17 d'abril les vam dedicar l'aplicació JCLIC.
El Jclic és un programa en el qual hi ha activitats disenyades per a nens i nenes de diferents edats i relacionades amb diferents temàtiques.
Per a poder disposar d'ell només l'hem de descarregar o obrir-lo amb l'appled. Obrir-lo amb l'appled és la manera que tenim de poder fer servir un programa a través de la xarxa sense necessitat de tenir-lo instal·lat a l'ordinador. En el nostre cas sí que serà necessari que el tinguem a l'ordinador ja que treballarem bastant amb ell i a més a més ens serà útil per a fer coses més endavant. Per a instal·lar-lo només cal que al obrir el Jclic cliquem la opció de decarrega i inatl·lació. Decarregarem el Jclic per poder veure totes les activitats i fer-les servir i a més a més també ens haurem de desacarregar el Jclic autor que ens permetrà fer les nostres pròpies activitats. Aquest és l'apartat que més hem treballat durant aquestes dues sessions dedicades al Jclic.
La proposta de treball va ser la següent:

  • Dividint la classe en els mateixos grups que els del video educatiu haviem de fer dues activitats que compartissin la mateixa temàtica, és a dir, que formessin part del mateix projecte.
La Loles previament ens havia explicat molt clarament els passos que haviem de seguir per a elaborar una activitat amb unes activitats d'exemple que hi havia al Jclic autor i basant-nos ens aquests vam saber com es feien. Els passos són els següents:
  1. Per veure les diferents activitats hem d'obrir els exemples i és aquí on trobem la mostra. Veiem que podem fer: trencaclosques, associacions, sopes de lletres, mots encuadrats, ... Totes elles relacionades amb diferents temàtiques, és a dir, dins de cada apartat hi trobem diferents mostres.
  2. un cop hem visualitzat totes les activitats la Loles ens ha proposat que elaboressim dues activitats. Amb els mateixos grups amb els que vam fer el video educatiu ens vam posar a treballar. Per això ens vam descarregar al Jclic autor que és el que ens permet fer les activitats.
  3. Seguint totes les indicacions que la Loles ens havia donat ens vam posar a fer les activitats. El que més ens va costar de trobar va ser el tema. Finalment vam decidir elaborar dues actvitats que tinguèssin relació amb el món dels contes classics i tradicionals.
  4. Les dues activitats que vam elaborar van ser per una banda un joc d'associació on els nens/es havien de relacionar el nom del conte amb el seu personatge principal. On posava el nom del conte vam decidir fer la gravació per facilitar la comprenció. I per un alra banda vam fer un joc de buscar la parella amb els mateixos personatges d'abans.

El Jclic és un programa mol útil ja que pots fer activitats i jocs de qualsevol tema que estiguis treballant amb nens/es de qualsevol edat. Només cal que busquis uns jocs divertits i que el nivell d'aquests estigui relacionat amb l'edat dels nens/es que l'han de fer i amb l'aprenentatge que estan adquirint. Crec que és un bon recurs per als mestres i que nosaltres el farem servir moltíssim !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada