dissabte, 18 d’abril del 2009

Google Notebook

Quan treballem amb pàgines d'internet sempre que trobem alguna que sigui del nostre interés i que ens ajudi o ens faciliti recopilar informació per a fer un treball, per a documentar-nos, etc... la podem guardar posant-la a favoritos. Aquest és un bon mètode però només ens serveix si treballem amb el nostre ordinador, és a dir, en el moment en que estiguem fent el mateix treball però en un altre ordinador només podrem disposar d'aquestes pàgines si les tornem a buscar.
Aquest problema el podem solucionar si fem servir el Google Notebook.
És un programa que ens facilita el google i amb el qual podem compartir pàgines d'internet amb aquelles persones que nosaltres volguem i recuperar-les des de qualsevol ordinador. Ens ajuda amb els treballs en grup ja que ens permet recoplir informació i posar-la en comú sense necesitat d'estar junts tots els components del grup.

Per a fer servir aquesta aplicació primerament ens l'hem de descarregar. Això ho aconseguirem entrant a la nostra conta de gmail a través del firefox i instal·lant el Notebook. Per fer-lo servir haurem de reiniciar el firefox i quan el tornem a obrir ja tindrem el notebook a la nostra disposició.
Els passos per a posar les pàgines d'interés, compartir-les, fer carpetes, etc... Són els següents:
  1. Per guardar una pàgina hem d'obrir el bloc de notes i posar link de la pàgina (AFEGEIX). Per recorcar per a que ens serveix aquesta pàgina podem posar comentaris que ens ajudin a identificar-la i també podem seleccionar de la pàgina allà que més ens interessar per després trobar-ho fent un sol com d'ull a la pàgina. podem també canviar el nom de la pàgina i posar el a nosaltres ens vagi millor per recordar-la (CANVIAR EL NOM).
  2. Per veure tot el que hem posat al bloc de notes haurem de clicar PÀGINA COMPLETA, d'aquesta manera veurem la pàgina a tamany real i podrem observar tot el que anem recopilant.
  3. Per crear noves carpetes l'únic que hem de fer és obrir una i afegir-hi el nom de la temàtica que conté. Dins d'aquesta hi podrem posar totes aquelles pàgines que anteriorment haurem guardat amb el seu nom corresponent i tot allò que ens interessat subratllat.
  4. Per posar etiquetes hem de seguir un procediment molt semblant al que hem fet quan hem creat la carpeta. Les etiquetes ens serveixen per trobar més facilment una carpeta amb unes pàgines determinades dins. Per exemple si tenim moltes carpetes que contenen coses diferents de matemàtiques les etiquetes ens serveixen per concretar el que conté la carpeta.
  5. Finalment per compartir la carpeta amb els companys/es del grup clicarem OPCIONS D'UNS COMPRATIT i les combidarem a compartir aquesta carpeta amb nosaltres.
És una manera molt interessant de treballar !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada