dissabte, 18 d’abril del 2009

Microsoft Word


La sessió del dijous 12 de març va ser una de les més ineteressants que hem portat a terme a les classes de Noves Tecnologies ja que la Loles ens va parlar del Word, una aplicació que fem servir moltíssim sobretot a l'hora de fer treballs, ja que de tant en tant ens porta mal de caps quan fem índex o numerem pàgines, o posem títols...
Un dels problemes més comuns que tenim quan estem fent un treball arriba quan hem de fer l'índex. normalment el fem posant els títols més importants de cada apartat i mirant a cada moment la pàgina on aquest està situat. això implica que haguem d'estar amunt i avall del treball amb el ratolí tota l'estona i retarda l'acabament de la feina, també tenim problemes quan per deixar una pàgina en blanc per posar-hi l'índex cliquem l'intro ja que a causa d'això quan escribim a la nova pàgina tot el que hi ha després d'aquesta pàgina en blanc va baixant, aixì també ens impedeix saber on tenim situats els títols que hem de posar a l'índex. En definitiva fer l'índex d'un treball és aburrit, complicat i molest. Tots aquests problemes ens els va solucionar la Loles en aquesta sessió de treball que vam fer.

- Per a fer l'índex hem de seguir els següents passos:
  1. Quan tinguem acabat el treball i volguem fer l'índex haurem de deixar una pàgina en blanc, aquesta l'aconsegurem anant a INSERTAR i clicant a SALTOS DE PÁGINA (aquest mateix procediment per deixar un full en blanc el podem fer servir per fer la tapa, d'aquesta manera no se'ns mourà de lloc tot el treball)
  2. Després sel·leccionarem tots els títols i clicarem a TÍTOL 1, a la tabla de harramientas, per a que l'ordinador sàpiga que aquests són els noms que han d'apareixer a l'índex com a apartats importants.
  3. Un cop haguem trobat tots els títols anirem a REFERÈNCIAS/ TABLA DE CONTENIDO i dins d'aquest apartat INSERTAR TABLA DE CONTENIDO. Ho acceptarem tot menys usar hipervinculos i clicarem ACEPTAR per aconseguir l'ínex.
- Per canviar un títol de l'índex, és a dir, per treure un apartat de l'índex:
  1. Anem al document i canviem el títol de format, ara l'haurem de posar com a NORMAL
  2. Després sel·leccionarem amb el boto dret l'índex i clicarem a ACTUALITZAR CAMPOS/ TODA LA TABLA, d'aquesta manera el que aconseguirem és que s'actualitzi i borri dels títols el que fa un moment hem canviat de format.
- Quan incorporem nova informació al treball:
Les pàgines s'hauran modificat i el que hem de fer és que l'índex torni a concordar amb les pàgines de manera que farem servir la matixa opció que hem fet quan hem tret un títol del treball.
  1. Sel·lecionarem l'índex amb el botó dret i tornarem a actualitzar-lo.
  2. D'aquesta aconseguirem que les pàgines tornin a estar ben localitzades a l'índex.
- Per posar un subíndex:
De moment hem treballat amb els títols més importants però tots sabem que als índex dins de cada apartat hi ha subapartats, és a dir, títols que també són importants dins el gran capítol.
Per aconseguir aquests subíndex:
  1. Haurem d'haver posat dins el treball un subapartat, un altre títol després del títol més important
  2. Perquè l'ordinador sàpiga que aquest és un subapartat haurem de fer el mateix que hem fet abans per fer l'índex però enlloc de posar Títol 1 posarem TÍTOL 2.
  3. Per últim, com sempre fem quan duem a terme una modificació dins el treball, haurem d'actualitzar l'índex sel·lecionant-lo amb el botó dret.
- ESTILS
Hem estat parlant de com fer els índex a través dels títols que anem posant dins el nostre treball i hem esmentat també que aquests títols poden ser primares o secundaris, és a dir, poden ser més importants o menys importants.
L'apartat de com fer aquests títols el trobem a barra d'eines del word i normalment, si no el canviem, apareix com a normal en una vinyeta al costat del tipus de lletra que estem fent servir. Tansols hem d'obrir el desplegable per canviar el format de l'estil: Normal, Títol1, Títol 2,...
Aquests estils venen amb un tipus de lletra predeterminat però si volem els la podem canviar.
això ho podrem fer clicant el botó dret sobre l'estil i MODIFICAR ESTILO. d'aquesta manera aconseguim que es modifiquin tots els títols, que estan determinats amb aquest estil, a l'hora i ens evita haver d'anar mirant a cada moment amb quin tipus de lletra i a quin número hem fet l'últim títol.

- NÚMERO DE PÀGINA
Que les pàgines tinguin número és la base, també, per a que ens surti un bon índex ja que si no els hem posat número a les pàgines no podrem fer-lo. A l'hora de posar el número podem tenir problemes quan ens surti número a la tapa i a l'índex que, tot i que als llibres encuadernats l'index conta com a pàgina, quan fem un treball normalment no ens agrada que aquest la tingui.
Això té solució
i només es tracta de que generem diferents seccions dins el treball. El que fariem és que la tapa i l'índex fossin una secció i el treball en fos un altre d'aquesta manera si no volem que la primera secció (tapa i índex) tinguin número de pàgina no afectaria a l'hora de que la segona secció (el treball) si que en tingués.

Totes aquestes pautes per treballar amb el word ens aniran molt bé de cara a pròxims treballs !
S'ha acabat el fer servir l'enter cada vegada que voliem una pàgina nova !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada