dissabte, 25 d’abril del 2009

Movie Maker


El Movie Maker és un programa que ens ve incorporat amb el windows. Amb ell podem modificar video, fer seqüències de fotos, posar una veu en off dins un video que ja tinguem, etc...
És un programa que no és gens difícil d'utilitzar i que ens fa molt de servei.
La veritat es que no fan falta gaire pautes per saber com es fa servir ja que el mateix programa te les presenta: com posar les fotografies, com retallar el video, com situar la veu en off, com crear títols i crédits, ...
A classe de Noves Tecnologies, per grups, vam haver de fer un VIDEO EDUCATIU de 1 minuts de durada com a mínim i 2 minuts com a màxim i haviem de tenir en compte els seguents espectes:
  • Incorporar imatges fixes, no només un video en moviment.
  • Gravar una veu en off en un lloc sense sorolls si el video estava gravat al carrer o en un lloc amb una acustica dolenta per evitar sorolls, ecos que poguèssin distorsionar la veu.
  • Deixar espais al acabar cada escena gravada perquè després a l'hora de juntar-la no quedes tallada.
  • Fer un guió amb la durada de les seqüències, una explicació del que apareix a cada una d'elles i del que sentirem quan apareguin les imatges o el video.
El nostre guió és aquest:

- HIVERN (Aida Miranda Galicia)
SEQÜÈNCIA:
Per començar s’observa a l’Aida al Parc de Maria Cristina representant aquesta estació de l’any. Apareix amb roba d’abric i paraigües i va senyalant els elements més importants: barret , bufanda, abric i paraigües.
A continuació es veuen un seguit d’imatges representatives de l’hivern: dues fotos d’un poble nevat (Vielha) i un arbre de Nadal amb regals.
SO:

Es sent la veu en off de l’Aida explicant el següent:
A l’hivern fa molt de fred per això ens hem d’abrigar. Hem de portar un barret, una bufanda, un abric i un paraigües perquè plou.
L’hivern comença el 21 de desembre i acaba el 21 de març.
En aquesta estació fem les vacances de Nadal ja que celebrem el naixement de Jesús per això fem el pessebre i l’arbre.
DURADA:
25 segons
Títol: 3 segons
Vídeo: 10 segons
Imatges: 12 segons


- PRIMAVERA (Laia Subirats Cordón)
SEQÜÈNCIA:

Per començar s’observa la Laia al Parc de Maria Cristina representant aquesta estació de l’any.
Apareix amb roba més lleugera i mirant unes flors. Després simula que comença a ploure i treu un paraigües amb el qual es cobreix.
A continuació es veuen un seguit d’imatges representatives de la primavera: varies imatges de flors i d’animals.
SO:
Es sent la veu en off de la Laia explicant el següent:
La primavera va del 21 de març fins al 20 de juny. El seu temps és força canviant pot passar de fer sol a ploure en un moment, les pluges poden ser molt fortes o de quatre gotes. Augmenta la temperatura és per això que a la primavera portem roba més lleugera.
És l’estació de l’any on broten de nou les plantes, els campes s’omplen de flors i es tornen de color verd.
Es produeix el desglaç, els animals surten de l’hivernació i es tornen a aparellar.
DURADA:
33 segons
Títol: 3 segons
Vídeo: 17 segons
Imatges: 13 segons

- ESTIU (Raquel Santamaria Tremoleda)
SEQÜÈNCIA:

Per començar s’observa a la Raquel al Parc de la Tamarita representant aquesta estació de l’any.
Apareix amb roba lleugera al costat d’una font. Primer es fa una cua al cabell, després es posa unes ulleres de sol i per acabar juga amb l’aigua.
A continuació es veuen un seguit d’imatges representatives de l’estiu: la platja, un esquirol bebent una coca-cola i gelats.
SO:
Es sent la veu en off de la Raquel explicant el següent:
L’estiu comença el 21 de juny i acaba el 21 de setembre. A l’estiu fa molta calor ens posem ulleres de sol, roba lleugera, ens banyem a la piscina, a la platja i per no deshidratar-nos hem de beure molt i menjar gelats per refrescar-nos.
DURADA:
31 segons
Títol: 3 segons
Vídeo: 17 segons
Imatges: 11 segons

TARDOR (Irinea Duque Mifsut)
SEQÜÈNCIA:

Per començar s’observa a la Irinea al Parc de la Tamarita representant aquesta estació de l’any.
Apareix sobre un arbre amb roba lleugera i després a causa del fred es posa una jaqueta.
A continuació la Raquel, que està amagada sobre una altra branca del mateix arbre, llença unes fulles sobre ella simulant que cauen.
Després comença a ploure i obre el paraigües.
Per acabar es veuen un seguit d’imatges representatives de la tardor: la Castanyada, ...
SO:
Es sent la veu en off de la Irinea explicant el següent:
La tardor va del 21 de setembre fins al 21 de desembre. En aquesta època comença a fer més fred i de vegades plou. Les fulles dels arbres cauen i es tornen de color marró, també celebrem la castanyada.
DURADA:

27 segons
Títol: 3 segons
Vídeo: 20 segons
Imatges: 4 segons

Ens va costar trobar un tema ja que no voliem fer els temes que pensavem que podrien sortir repetits com són els colors, les formes geomètriques, ... i al final després de pensar-ho molt vam decidir fer LES QUATRE ESTACIONS.
Una cosa que vam tenir molt clara des del principi es que cada una de nosaltres: Irinea, Aida, Raquel i jo, Laia, seria una estació de l'any. Després de repartir-nos els papers va arribar el moment de veure com estructurariem el video, quina durada tindria, d'on treuriem les imatges, com el gravariem, com fariem les veus en off, ...
De moment tot anava bé però com sempre havia de sorgir algun que altre problema... i aquest va arribar amb el mal temps... L'Aida va gravar la seva estació a Vielha i jo no tenia cap problema si plovia però la Raquel i la Irinea sí que van tenir més problemes. Vam decidir gravar l'estació de la Raquel a casa seva però ens agradava com quedava llavors vam haver d'esperar a que fes bon dia perquè quedes bé. El mateix va passar amb la part del video de la Irinea.
Tot i aquests problemes amb el temps i alguns que altres també amb les veus en off finalment vam poder acabar el video i el resultat va ser molt satisfactori!
Aquí teniu el nostre video educatiu:










Treballar amb el Movie Maker és molt fàcil, divertit i interessant!
Mai més tindré problemes per fer un video amb fotografies i una veu en off i tampoc hem col·lapsare quan hagi de modificar un video!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada